03 maj 2011

Laxrullar med pepparrot

Världens enklaste tilltugg - en klassiker på påskbord och andra bufféer! Allt som behövs är rökt lax och cream cheese med pepparrotssmak för att göra de här söta rullarna. Visst, vill du vara lite extra lyxig så klipp i lite dill eller gräslök eller kanske hacka ner en rödlökshalva! Gott blir det hur som helst!


Laxrullar med pepparrot och dill
(ca 6 port på buffé)

1 paket rökt lax (ca 6 stora skivor)
1/2-3/4 paket cream cheese med pepparrotssmak (jag använde ICA:s)
1/2 knippe lax eller gräslök
Ev. 1/2 finhackad rödlök
Svartpeppar

Lägg laxskivorna lite omlott på en skärbräda så att de utgör en så stor yta som möjligt men ändå hänger ihop. Bred försiktigt ut cream cheesen över laxskivorna. Klipp gärna dill eller gräslök över, kanske strö över finhackad rödlök också. Lite nymald svartpeppar ovanpå är också gott. Rulla ihop till en lång rulle och lägg plastfolie runt. Lägg gärna rullen i frysen en liten stund så blir det enklare att skära fina skivor. Har du inte tid med det så skär väldigt, väldigt försiktigt i ca cm-stora skivor.

Inga kommentarer: